Hier vindt u service en support voor uw Satenne PS2

De SATENNE PS2 is in 2011 geïntroduceerd en tot en met 2015 geleverd. Volledige support is geleverd tot en met 2021, vanaf 2022 is support afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen.
Zoekt u een onderdeel? Neem contact met ons per mail of telefoon.

Downloads:
– Software update: V20j (release datum: 6-11-2019)
– Handleiding Satenne PS2

SATENNE PS2

De SATENNE PS2 is in 2011 geïntroduceerd en door ons geleverd tot en met 2015.
Let op: Sinds 2016 heeft de SATENNE PS2 een beduidend kleiner ontvangstbereik vanwege de overstap van CanalDigitaal op Astra 3.

Satenne PS2
De Satenne PS2 is een compacte draagbare automatische satellietantenne en biedt aanzienlijke voordelen zoals de beschermkap, diefstalbeveiliging, volautomatische zoekfunctie en autoskew voor optimale ontvangst. De combinatie van duurzaamheid, gebruiksgemak en innovatieve technologie maakt de Satenne PS2 tot de meest praktische en handzame draagbare automatische satellietantenne. De Satenne PS2 is met zijn 4,9 kg verreweg de lichtste in zijn klasse. De Satenne PS2 is voorzien van een schotel met een diameter van 38 cm.

Eenvoudig in gebruik
Het bedieningspaneel toont in één oogopslag 8 voorgeprogrammeerde satellieten: Astra 3, Astra 1, Astra 2, HotBird, Astra 4, Thor, Hispasat en Turksat. Na selectie van de gewenste satelliet, zoekt de antenne automatisch verbinding en geeft het satellietsignaal door aan uw satellietontvanger. Soms wordt gedacht dat de plastic kap verwijderd dient te worden voor het gebruik, dat is niet zo! De kap is gemaakt van speciaal kunststof dat het satellietsignaal vrijwel ongestoord doorlaat en de kap kan dus gewoon blijven zitten.

Optimale (diefstal)beveiliging
De Satenne PS2 is voorzien van een antidiefstal ring waarmee  de satellietantenne met een staalkabel vast te verankeren is. Bovendien wordt het ‘hart’ van de antenne, het bedieningspaneel met daarin de elektronische besturing, veilig binnen in de caravan of camper gemonteerd. De satellietantenne is voorzien van een solide kunststof kap en is daarmee beschermd tegen wind, beschadiging en weersinvloeden. Deze kap kan tijdens gebruik gewoon blijven zitten.

Mobiel en duurzaam
Met een gewicht van slechts 4,9 kg en een diameter van 44 cm is de uiterst lichte en compacte Satenne PS2 onderweg makkelijk mee te nemen en te gebruiken. Opbouw van de antenne is niet nodig, alleen het bedieningspaneel wordt vast gemonteerd. De antenne kan op elk horizontaal oppervlak, zoals bodem, tafel of caravandak, worden geplaatst en is vervolgens met één kabel eenvoudig aan te sluiten. Waar u de PS2 ook neerzet: u hoeft niet meer handmatig uit te richten. Het systeem vindt geheel automatisch de door u gewenste satelliet.

Autoskew en twin LNB
De Satenne PS2 is standaard voorzien van autoskew en Twin LNB. Deze opties zijn normaal gesproken voorbehouden aan veel duurdere high-end automatische schotels.

Software updates
Door wijzigingen op de satellieten, kan het voorkomen dat automatische antennes de gezochte satelliet niet meer kunnen vinden. Dat kan ook gebeuren bij de Satenne PS2. Om dit op te lossen, is een software update nodig. De software wordt gratis ter beschikking gesteld. Er is voor de Satenne PS2 echter wel een speciaal apparaatje nodig om de update uit te voeren. Het gaat om een zogenaamde programmer waarmee eenvoudig en snel software updates uit te voeren zijn. De laatste versie van de software is altijd gratis te downloaden via onze website. De Satenne PS2 programmer is voorzien van een SD kaartlezer en wordt geleverd inclusief SD kaart reeds voorzien van de meest recente software. De Satenne PS2 programmer is hier te bestellen.

Technische specificaties:
• Ingangsspanning: 12 VDC
• Energieverbruik tijdens zoeken: 26 W
• Energieverbruik in stand-by: 0,7 W
• Gewicht: 4,9 kg
• Afmetingen: diameter 44 cm, hoogte 48 cm
• Diameter schotel: 38 cm
• Inclusief 230 VAC adapter, 12 V aansluitkabel en 10 m antennekabel

Voorgeprogrammeerde satellieten:
– Astra 3: voor het complete zenderaanbod van CanalDigitaal en TV Vlaanderen
– Astra 1: voor BVN en de Duitse zenders
– Astra 2: voor de Engelse zenders
– HotBird: voor het TéléSAT zenderaanbod en veel Franse en Italiaanse zenders
– Thor: Scandinavische zenders
– Hispasat 30W: Spaanse zenders
– Astra 4
– Turksat 42E

De Satenne PS2 is sinds 2011 op de markt en heeft in de afgelopen jaren bewezen een betrouwbaar product te zijn. Mocht er toch wat zijn, dan kunt u (via de dealer) terugvallen op onze ervaren technische dienst en onderdelenmagazijn.

Belangrijke mededelingen voor PS2 bezitters:
– 1 juni 2022: Nieuwe software is niet nodig, de PS2 kan nog steeds Astra 3 vinden met de software van november 2019.
– 6 november 2019: Nieuwe software is nu beschikbaar, de zoekparameters voor Astra 2 zijn aangepast.
– 2 mei 2019: Goed nieuws voor Satenne bezitters! Er is namelijk geen software update nodig na de ingrijpende transponderwijzigingen op Astra 3 van 1 mei jl.
– 1 februari 2018: de Satenne PS2 is niet geschikt voor Joyne omdat deze niet kan uitrichten op de daarvoor benodigde satelliet (Eutelsat 9).
– 7 augustus 2016: Per direct is een programmer voor de Satenne PS2 beschikbaar. Met deze programmer is het mogelijk om zelf software updates uit te voeren. De programmer werkt zeer eenvoudig en kan rechtstreeks op de besturingskast aangesloten worden. De programmer wordt uitgeleverd met een SD kaart waarop reeds de meest recente software versie geplaatst is.
– 15 juli 2016: Helaas wederom transponderwijzigingen op Astra 3 waardoor deze satelliet niet meer gevonden worden. Update 26 juli: de benodigde software update is per direct beschikbaar.
– 31 mei 2016: CanalDigitaal is gestopt met het uitzenden op Astra 1, alle zenders zijn verhuisd naar Astra 3 die helaas een veel kleiner ontvangstbereik heeft
– 18 maart 2016: Software updates vinden plaats bij onze technische dienst in Deventer, dat gaat op afspraak direct en bij opsturen bedraagt de doorlooptijd enkele dagen.
– 12 januari 2016: door transponderwijzigingen op Astra 3 kan de Satenne PS2 deze satelliet niet meer vinden. Een software update hiervoor is per direct beschikbaar.
– 1 juli 2015: door transponderwijzigingen op Astra 1 kan de Satenne PS2 deze satelliet wel vinden maar niet meer “locken”. Een software update hiervoor is per direct beschikbaar.

Troubleshooting:
– Als de besturingskast de LNB niet kan detecteren, dan knipperen de “power” en ” lock” LED beiden. Is de antennekabel niet juist aangesloten of defect (kabelbreuk, connector los)? Controleer de bekabeling en vervang deze indien nodig, u kunt hiervoor een standaard coax kabel met schroefconnectoren voor gebruiken met een lengte tot 10 meter.

Indien de satelliet niet gevonden wordt:

– Bevindt u zich in het ontvangstbereik van de satelliet? De SATENNE PS2 kan bijvoorbeeld de Astra 3 satelliet niet vinden in Spanje.
– Staan er objecten tussen de antenne en satelliet? Zet de antenne op een andere locatie.
– Staan er gebouwen in de buurt die de stralen weerkaatsen? Zet de antenne op een andere locatie.
– Zijn de besturingskast en ontvanger beiden ingeschakeld?
– Is de 12V stroomvoorziening correct aangesloten en is de spanning voldoende?
– Is de software van de besturingskast nog up to date?

Indien de satelliet wel gevonden wordt maar er geen beeld op de TV verschijnt:

– Heeft u de juiste satelliet geselecteerd? Kijk of de instelling van de satellietontvanger overeenkomt met die van de besturingskast. Voor CanalDigitaal en TV Vlaanderen selecteert u Astra 3.

CONTACTGEGEVENS

SATENNE
Zutphenseweg 31 C9
7418 AH Deventer
The Netherlands
Tel. +31 (0)570 572 230
Email: info@satenne.com

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: 09:00u – 17:00u
Zaterdag en zondag: gesloten
Let op: Producten van SATENNE zijn uitsluitend verkrijgbaar via de vakhandel, het bezoekadres is niet voor particulieren.

© 2010-2022 – Satenne – All rights reserved