Hier vindt u service en support voor uw SATENNE R3

Kan uw SATENNE R3 de gewenste satelliet niet meer vinden, is de antenne defect of beschadigd geraakt, geeft de antenne een storing of zoekt u een onderdeel? Dan kunt u hieronder meer informatie vinden over wat te doen.
Voor onderdelen kunt u contact met ons opnemen via mail of telefoon, de meeste onderdelen zijn verkrijgbaar maar staan niet vermeld op onze website.

Wijzigingen op Astra 3 – 23 mei 2024
Door wijzigingen op de Astra 3 heeft de SATENNE R3 deze satelliet niet meer vinden en blijft tevergeefs ronddraaien. Een software update is nodig. Een SD kaart voorzien van deze nieuwe software is hier te bestellen: software op SD kaart
Toelichting: een dergelijk ingrijpende wijziging op de satelliet komt eens in de zoveel jaar voor, de vorige keer was eind mei 2016.

Wijzigingen Canal Digitaal – 22 mei 2024
Canal Digitaal heeft op 22 mei 2024 technische wijzigingen doorgevoerd. De symbol rate van de transponders is nu 29900 en de foutcorrectie (FEC) is 3/4. De reden is om ruimte vrij te maken voor de doorgifte van meer zenders. Door de zenderlijst te vernieuwen (via het menu van uw ontvanger) worden deze technische wijzigingen automatisch bijgewerkt en zijn de zenders weer zichtbaar.

Software update Satenne R3

Als de Satenne R3 de gewenste satelliet opeens niet meer kan vinden terwijl u wel vrij zicht op het zuiden heeft, dan kan het zijn dat er transponderwijzigingen op de satelliet hebben plaatsgevonden met als gevolg dat de zoekcriteria van de antenne aangepast dienen te worden. In het menu van het bedieningspaneel van de Satenne R3 kijkt u eerst welke software versie u momenteel heeft en als er een hogere versie beschikbaar is, raden wij aan deze te installeren. U kunt dit als volgt bepalen:
ga in het menu naar de optie “device versions” en achter de optie CU staat de versie (4 getallen).
Let op: er zijn 3 uitvoeringen van de SATENNE R3, de R3 met bedieningspaneel en witte besturingskast is het meestvoorkomend. 
Per mei 2024 is v2023 de meest recente software versie voor dit type. Voor de SATENNE R3 Premium met Diseqc is v5075 de meest recente en voor de SATENNE R3 Elite met Autoskew is dat v5475, de besturingskast van de Premium en Elite is grijs. 
Een update kunt u zelf uitvoeren met een micro SD kaart. De software kunt u hier bestellen: software Een SD kaart waar de software reeds op staat is hier te bestellen: SD kaart met software. Het is ook mogelijk om de besturingskast aan ons op te sturen, dan verzorgen wij de update (€59,95 incl. verzendkosten). Tevens kunt u desgewenst bij ons langskomen om de software update te laten uitvoeren (kosten: €59,95). U kunt hiervoor een afspraak maken bij ons in Deventer. Eventuele overige werkzaamheden aan de Satenne installatie kunnen worden uitgevoerd tegen ons uurtarief van €65,- excl. BTW.

Let op:
de besturingskast dient voorzien te zijn van de aanduiding “DVB-S2”, zie ook de foto hieronder, zo niet ga dan naar alinea hieronder.

U kunt hier een voorgeïnstalleerde micro SD kaart aanschaffen die voorzien is van de meest recente software.

Let op: De Satenne R3 zoals geleverd tot medio 2016 is voorzien een andere tuner in de besturingskast.
Deze besturingskasten zijn te herkennen doordat ze niet voorzien zijn van de aanduiding “DVB-S2”.
Voor deze besturingskast is helaas geen software update meer beschikbaar. Het is dan nodig om een nieuwe besturingskast aan te schaffen, dat kan via deze link: https://satenne.com/product/satenne-r-3-besturingskast

Antenne weer in nulstand zetten

Klapt uw antenne in en geeft dan de melding “error 21 geblokkeerd”? De oorzaak hiervan is meestal dat het schotelblad enigzins verschoven is over de as waardoor deze bij het inklappen door blijft drukken terwijl het schotelblad niet verder kan zakken. Dit gebeurt meestal bij een storm terwijl de antenne nog omhoog stond. De oplossing is om de Satenne R3 weer in de nulstand te zetten.
Download hier de instructies om de Satenne R3 in de nulstand te zetten: Satenne_R3_nulstand
Mocht het probleem na deze handeling niet opgelost zijn, neem dan contact op met ons voor het maken van een afspraak.

Komen bepaalde zenders niet door?

Vindt de Satenne R3 Astra 3 en ook de meeste zenders, maar komen bepaalde zenders als NPO2 en SBS6 niet door? De oorzaak hiervan is meestal de coax kabel tussen de besturingskast en de ontvanger. Door een andere coax kabel te gebruiken is het probleem al snel opgelost. Het advies is om altijd een coax kabel rechtstreeks tussen de besturingskast en de ontvanger te plaatsen. Een kabel voorzien van flexibele kern raden we hiervoor aan. Het ook zijn dat de skew niet goed staat, bevindt u zich in Spanje of Portugal, dan kunt u de LNB draaien, kijkend van LNB naar schotel naar links een graad of 20.  

Overige foutmeldingen:

– Device 21 error No communication: de besturingskast kan geen contact maken met de elevatiemotor, controleer de bekabeling in het bakje bij de dakunit (kan water in staan), wellicht is de printplaat voor de aansturing van de elevatiemotor defect
– Device 22 error No communication: de besturingskast kan geen contact maken met de rotatiemotor, controleer de bekabeling in het bakje bij de dakunit (kan water in staan), wellicht is de printplaat voor de aansturing van de rotatiemotor defect  
 – Device 21 error Blocked/geblokkeerd: de elevatiemotor lijkt geblokkeerd te zijn, controleer eerst de stroomvoorziening (accu, zekeringen, connectoren en kabels), de oorzaak is meestal spanningsgerelateerd. Het probleem kan ook in de printplaat voor de aansturing van de elevatiemotor of de elevatiemotor zelf zitten
 – Device 22 error Blocked: de rotatiemotor lijkt geblokkeerd te zijn, de oorzaak zit meestal in de printplaat voor de aansturing van de rotatiemotor of de elevatiemotor zelf 
 – LOW-HIGH Vdc supply LNB OK: de ingangsspanning is te laag, controleer de stroomtoevoer 
 – Vdc supply OK LNB OPEN: de besturingskast detecteert geen LNB, controleer de LNB kabel en de LNB 
 – Vdc supply OK LNB SHORT: de besturingskast detecteert kortsluiting op de LNB ingang, controleer de LNB kabel en de LNB

Satenne R3 reset fabrieksinstellingen:

– Stroomkabel eruit (4 polige connector met rode, zwarte en oranje kabel aan de rechterkant van de besturingskast)
– Op het bedieningspaneel de aan/uit toets en pijl beneden toets beide gelijktijdig indrukken en ingedrukt houden
– Stroomkabel erin
– Zodra de LED op het bedieningspaneel groen wordt, toetsen loslaten
– Aanzetten en controleren of storing weg is en alles weer normaal functioneert

SATENNE R3

Downloads

CONTACTGEGEVENS

SATENNE

Zutphenseweg 31 C9

7418 AH Deventer

The Netherlands

+31 (0)570 572 230

info@satenne.com

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: 09:00u – 17:00u
Zaterdag en zondag: gesloten
 
Let op: Producten van SATENNE zijn uitsluitend verkrijgbaar via de vakhandel, het bezoekadres is niet voor particulieren.

© 2010-2024 – Satenne – All rights reserved