Hier vindt u service en support voor uw Satenne R3

Kan uw Satenne R3 de gewenste satelliet niet meer vinden? Meestal is er dan iets gewijzigd op de satelliet waardoor er een software update nodig is.
Een update kunt u zelf uitvoeren met een micro SD kaart.
Heeft u geen micro SD kaart en/of vindt u het lastig om de software te downloaden etc.? Dan kunt u hier een voorgeïnstalleerde micro SD kaart aanschaffen voorzien van de meest recente software.
Let op: de software update is alleen van toepassing op modellen voorzien van bedieningspaneel (geleverd van 2015 tot en met 2020).

Software update Satenne R3

Als de Satenne R3 de gewenste satelliet opeens niet meer kan vinden terwijl u wel vrij zicht op het zuiden heeft, dan kan het zijn dat er transponderwijzigingen op de satelliet hebben plaatsgevonden met als gevolg dat de zoekcriteria van de antenne aangepast dienen te worden. In het menu van het bedieningspaneel van de Satenne R3 kijkt u eerst welke software versie u momenteel heeft en als er een hogere versie beschikbaar is, raden wij aan deze te installeren. U kunt dit als volgt bepalen:
ga in het menu naar de optie “device versions” en achter de optie CU staat de versie (4 getallen).
Let op: de besturingskast dient voorzien te zijn van een sticker of opdruk met “HD ready” en “DVB-S2”, zie ook de 2e foto, zo niet ga dan naar alinea hieronder.
De meest recente software versie en instructies voor het uitvoeren van de update zijn hieronder te downloaden:
– Software versie: v2021 (release datum: 5 juni 2020)
– Instructie Satenne R3 software update
Heeft u geen micro SD kaart en/of vindt u het lastig om de software te downloaden etc.? Dan kunt u hier een voorgeïnstalleerde micro SD kaart aanschaffen die reeds voorzien is van de meest recente software.

Bij schotels van het type Satenne R3 geleverd tot medio 2016 zit een andere tuner in de besturingskast.
Deze besturingskasten zijn te herkennen doordat ze niet voorzien zijn van een sticker of opdruk met “HD ready” en “DVB-S2”.
Per 1 januari 2020 is voor deze besturingskast helaas geen software update meer beschikbaar. Het is nodig om een nieuwe besturingskast aan te schaffen, dat kan via deze link: https://satenne.com/product/satenne-r-3-besturingskast

Antenne in nulstand zetten

Klapt uw antenne in en geeft dan de melding “error 21 geblokkeerd”? De oorzaak hiervan is meestal dat het schotelblad engizsins verschoven is over de as waardoor deze bij het inklappen door blijft drukken terwijl het schotelblad niet verder kan zakken. De oplossing is om de Satenne R3 weer in de nulstand te zetten.
Download hier de instructies om de Satenne R3 in de nulstand te zetten: Satenne_R3_nulstand
Mocht het probleem na deze handeling niet opgelost zijn, neem dan contact met ons voor het maken van een afspraak.

Komen bepaalde zenders niet door?

Vindt de Satenne R3 Astra 3 en ook de meeste zenders, maar komen bepaalde zenders als NPO2 en SBS6 niet door? De oorzaak hiervan is meestal de coax kabel tussen de besturingskast en de ontvanger. Door een andere coax kabel te gebruiken is het probleem al snel opgelost. Het advies is om altijd een coax kabel rechtstreeks tussen de besturingskast en de ontvanger te plaatsen. Een kabel voorzien van flexibele kern raden we hiervoor aan. 

Satenne R3 reset fabrieksinstellingen:

– Stroomkabel eruit (4 polige connector uit besturingskast)
– Op het bedieningspaneel de aan/uit knop en pijl beneden toets beide gelijktijdig indrukken en ingedrukt houden
– Stroomkabel erin
– Zodra de LED op het bedieningspaneel groen wordt, toetsen loslaten
– Aanzetten en controleren of storing weg is en alles weer normaal functioneert

SATENNE R3

Downloads

CONTACTGEGEVENS

SATENNE

Zutphenseweg 31 C9

7418 AH Deventer

The Netherlands

+31 (0)570 572 230

info@satenne.com

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: 09:00u – 17:00u
Zaterdag en zondag: gesloten (op afspraak wel montage)

© 2010-2022 – Satenne – All rights reserved