Hier vindt u service en support voor uw Satenne R3
Kan uw Satenne R3 de gewenste satelliet niet meer vinden, is de antenne defect of beschadigd geraakt, geeft de antenne een storing of zoekt u een onderdeel? Dan kunt u hieronder meer informatie vinden over wat te doen. Voor onderdelen kunt u contact met ons opnemen via mail of telefoon, de meeste onderdelen zijn nog verkrijgbaar maar staan niet vermeld op onze website.

Software update Satenne R3
Als de Satenne R3 de gewenste satelliet opeens niet meer kan vinden terwijl u wel vrij zicht op het zuiden heeft, dan kan het zijn dat er transponderwijzigingen op de satelliet hebben plaatsgevonden met als gevolg dat de zoekcriteria van de antenne aangepast dienen te worden. In het menu van het bedieningspaneel van de Satenne R3 kijkt u eerst welke software versie u momenteel heeft en als er een hogere versie beschikbaar is, raden wij aan deze te installeren. U kunt dit als volgt bepalen:
ga in het menu naar de optie “device versions” en achter de optie CU staat de versie (4 getallen).
Een update kunt u zelf uitvoeren met een micro SD kaart.
Let op:
de software update is alleen van toepassing op modellen voorzien van bedieningspaneel (geleverd van 2015 tot en met 2020), de besturingskast dient voorzien te zijn van een sticker of opdruk met “HD ready” en “DVB-S2”, zie ook de 2e foto hieronder, zo niet ga dan naar alinea hieronder.

De meest recente software versie en instructies voor het uitvoeren van de update zijn hieronder te downloaden:
– Software versie: v2022: update voor seizoen 2022
– Instructie SATENNE R3 software update
Heeft u geen micro SD kaart en/of vindt u het lastig om de software te downloaden etc.? Dan kunt u hier een voorgeïnstalleerde micro SD kaart aanschaffen die reeds voorzien is van de meest recente software.

Let op: Bij schotels van het type Satenne R3 geleverd tot medio 2016 zit een andere tuner in de besturingskast. Deze besturingskasten zijn te herkennen doordat ze niet voorzien zijn van een sticker of opdruk met “HD ready” en “DVB-S2”. Per 1 januari 2020 is voor deze besturingskast helaas geen software update meer beschikbaar. Het is nodig om een nieuwe besturingskast aan te schaffen, dat kan via deze link: https://satenne.com/product/satenne-r-3-besturingskast

Antenne in nulstand zetten
Klap uw antenne in en geeft dan de melding “error 21 geblokkeerd”? De oorzaak hiervan is meestal dat het schotelblad engizsins verschoven is over de as waardoor deze bij het inklappen door blijft drukken terwijl het schotelblad niet verder kan zakken. De oplossing is om de Satenne R3 weer in de nulstand te zetten. Download hier de instructies om de Satenne R3 in de nulstand te zetten: Satenne_R3_nulstand
Mocht het probleem na deze handeling niet opgelost zijn, neem dan contact met ons voor het maken van een afspraak.

Komen bepaalde zenders niet door?
Vindt de Satenne R3 Astra 3 en ook de meeste zenders, maar komen bepaalde zenders als NPO2 en SBS6 niet door? De oorzaak hiervan is meestal de coax kabel tussen de besturingskast en de ontvanger. Door een andere coax kabel te gebruiken is het probleem al snel opgelost. Het advies is om altijd een coax kabel rechtstreeks tussen de besturingskast en de ontvanger te plaatsen. Een kabel voorzien van flexibele kern raden we hiervoor aan.

Satenne R3 reset fabrieksinstellingen:

– Stroomkabel eruit (4 polige connector met rode, zwarte en oranje kabel aan de rechterkant van de besturingskast)
– Op het bedieningspaneel de aan/uit toets en pijl beneden toets beide gelijktijdig indrukken en ingedrukt houden
– Stroomkabel erin
– Zodra de LED op het bedieningspaneel groen wordt, toetsen loslaten
– Aanzetten en controleren of storing weg is en alles weer normaal functioneert

Downloads

CONTACTGEGEVENS

SATENNE
Zutphenseweg 31 C9
7418 AH Deventer
The Netherlands
Tel. +31 (0)570 572 230
Email: info@satenne.com

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: 09:00u – 17:00u
Zaterdag en zondag: gesloten
Let op: Producten van SATENNE zijn uitsluitend verkrijgbaar via de vakhandel, het bezoekadres is niet voor particulieren.

© 2010-2022 – Satenne – All rights reserved