Hier vindt u service en support voor uw SATENNE R2

De SATENNE R2 was in 2010 baanbrekend. In 2015 is de R2 opgevolgd door de R3
Voor service en support kunt u contact met ons opnemen via 0900-SATENNE (€1,10 per minuut).
Let op: De SATENNE R2 is door ons geleverd van 2010 tot 2015 en is 10 jaar lang, tot en met 2020, volledig door ons ondersteund. Afhankelijk van de staat en leeftijd van de antenne, is deze nog te repareren en/of te reviseren. Neem contact op voor eerlijk advies.

SATENNE R2

Belangrijke mededelingen voor SATENNE R2 bezitters:

23 mei 2024: Canal Digitaal heeft op 22 mei 2024 technische wijzigingen doorgevoerd op de Astra 3 satelliet. De symbol rate van de transponders is 29900 en de foutcorrectie (FEC) is 3/4. De reden is om ruimte vrij te maken voor de doorgifte van meer zenders. Door de zenderlijst te vernieuwen (via het menu van uw ontvanger) worden deze technische wijzigingen automatisch bijgewerkt en zijn de zenders weer zichtbaar. De SATENNE R2 heeft geen last van de wijzigingen en kan nog steeds uitrichten op Astra 3.
Het kan wel zijn dat het signaal van de TV zenders moeilijk doorkomt vanwege de wijzigingen, een mogelijke oplossing is het vervangen van de LNB voor een nieuwe. Als service bieden we nu een geschikte LNB aan voor €19,95 inclusief verzendkosten, zie: Single LNB universeel
22 april 2024: ook aankomend kampeerseizoen zit je nog steeds goed met de besturingskast UE!
1 juni 2022: met de besturingskast UE kan de SATENNE R2 nog steeds prima uitrichten op Astra 3
17 juni 2020: Ook dit jaar wederom goed nieuws voor SATENNE R2 bezitters: er is ook dit seizoen geen software update nodig voor Astra 3
2 mei 2019: Goed nieuws voor SATENNE R2 bezitters! Er is namelijk geen software update nodig na de ingrijpende transponderwijzigingen op Astra 3 van 1 mei jl.
De SATENNE R2 met besturingskast UE geleverd vanaf juni 2016 heeft geen update nodig.
16 juni 2016: Op 1 juni hebben op de Astra 3 satelliet ingrijpende transponderwijzigingen plaatsgevonden met als gevolg dat de SATENNE R2 deze satelliet niet meer kan vinden. De oplossing is een upgrade van de besturingskast waarmee het bovendien mogelijk wordt om in de toekomst als gebruiker zelf updates uit te kunnen voeren. De software stellen we voortaan gratis ter beschikking als download via onze website. Dit is de officiële oplossing in samenwerking met de originele ontwikkelaar en producent van de besturingskast en software. Om u snel te helpen, hebben wij een ruime voorraad ingeslagen.
15 januari 2016: Canal Digitaal stopt eind mei met het doorgeven van de populaire Nederlandse zenders in SD-kwaliteit via de Astra 1 satelliet. De SATENNE R2 is geschikt voor HD en kan uitgericht worden op Astra 3. Indien de SATENNE R2 Astra 3 niet kan vinden, is waarschijnlijk een software update nodig. Eventueel dient ook de LNB vervangen te worden. Astra 3 dient als favoriete satelliet in het bedieningspaneel ingesteld te staan.

Besturingskast UE 
Kan uw SATENNE R2 Astra 3 niet meer vinden? Dan heeft u een nieuwe besturingskast nodig. Deze is helaas niet meer leverbaar en we zijn afhankelijk van door inruil verkregen gebruikte besturingskasten.
Indien we voorraad hebben, kunt u hier bestellen: https://satenne.com/product/satenne-r2-upgrade/

Instellen favoriete satellieten

Met één druk op de knop vindt de SATENNE R2 in een mum van tijd de juiste satelliet. Om snel te kunnen wisselen tussen verschillende satellieten is het mogelijk om je favoriete satellieten in te stellen. Hoe dat instellen werkt lees je hier: Handleiding instellen favoriete satellieten SATENNE R2

Downloads voor de SATENNE R2:

Gebruiksaanwijzing Satenne R2
– Satenne R2 montagehandleiding
– Instellen favoriete satellieten SATENNE R2
– Satenne R2 probleemoplosser
– SATENNE R2 nulstand herstellen

CONTACTGEGEVENS

SATENNE
Zutphenseweg 31 C9
7418 AH Deventer
The Netherlands
Tel. 0900-SATENNE (€1,10 per minuut)

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: 09:00u – 17:00u
Zaterdag en zondag: gesloten

Let op: Producten van SATENNE zijn uitsluitend verkrijgbaar via de vakhandel, het bezoekadres is niet bedoeld voor particulieren.

© 2010-2024 – SATENNE – All rights reserved